Szabados Dóra

Szabados Dóra vagyok, gyógypedagógus és alapozó terapeuta.

Az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karon autizmus spektrum pedagógiája és tanulásban akadályozottak pedagógiája szakon végeztem.

Az elmúlt 11 évben alapozó terapeuta munkakörben sok tapasztalatot szereztem mind a fogyatékossággal élő, mind a neurotipikusan fejlődő gyerekek fejlesztésében, iskolai teljesítményeik előmozdításában. Munkámat hat éve a Pirospont Játszóház keretei között végzem, mely lehetőséget teremtett számomra mind az egyéni, mind a csoportos fejlesztésre.

Az Alapozó Terápia az egyik szenvedélyem, csodálatos látni a mozgás hatalmát, ahogy a gyerekek és közvetve mi, terapeuták is megtapasztaljuk óráról órára a gyerekek mozgásának összerendeződését, finommotorikájuk, beszédük fejlődését, illetve ahogy a személyiségük pozitív irányba változik.

Egyetemi tanulmányaim során meggyőződtem arról, hogy szeretném az autizmussal élő gyerekek életét, tanulmányait is a tudományosan megalapozott, bevált módszerekkel könnyebbé tenni, őket a lehetőségeknek megfelelő maximális önállóságra eljuttatni. Örömmel tölt el, hogy megismerve az érintett gyerekek „nyelvét” segíthetem a fejlesztésükkel az életüket.