Horváth Szandra

Horváth Szandra vagyok, gyógypedagógus.

1986-ban születtem, Veszprémben. Már kisgyermekkoromban eldöntöttem, hogy felnőttként gyermekekkel szeretnék foglalkozni.

2009-ben szereztem diplomát a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karán, mint tanulásban akadályozottak gyógypedagógusa.

Ebben az évben már el is kezdtem a munkát a veszprémi Kozmutza Flóra Általános Iskolában. Itt tanultam meg mi az a gyermek és a szakma iránti alázat.

2010-ben végeztem el az Alapozó Terápia- Módszer a gyermek idegrendszer mozgás- érzékszervi fejlesztésére c. 120 órás továbbképzést. Az Alapozó Terápia iránti szenvedélyem, és rajongásom itt kezdődött el, és a mai napig tart. A Pirospont életének már a kezdetektől részese vagyok.

2011 februárjában pedig lehetőségem volt, Bognár Ilona Szidónia továbbképzésén részt venni, akinél lehetőségem nyílott a ’Luli’ használatának elsajátítására. A „Luli”, olyan eszköz, amely a matematikai alapjaitól indulva egyre bonyolultabb feladatok megoldására, megtanítására alkalmas.

„Minden gyermekben megvan a cselekvési vágy, és a világmindenség megismerésének igénye, csak annak kibontakoztatását kell segíteni.” (Maria Montessori)

Munkám során a gyógypedagógia több területén is tapasztalatot szereztem. Értelmileg akadályozott, tanulásban akadályozott, figyelemzavaros, hiperaktív, autista és tanulási zavarral küzdő/élő gyermekekkel dolgoztam.

Az Alapozó Terápia mellett, a számolási nehézség, zavar (diszkalkulia) megelőzésével, és reedukációjával foglalkozom. Ezen kívül szívesen várom iskolai előkészítő, képességfejlesztő foglalkozásokra az óvodáskorú gyermekeket.

Szerencsésnek mondhatom magam, mert a gyógypedagógia nem csak a munkám, hanem a hivatásom is, ahogy Kozmutza Flóra is megfogalmazta:

„Hivatásom a gyógypedagógia, erre esküdtem fel! A segítségnyújtás vágya is lehet szenvedély.”